CONVOCATION II

Location: Zentrum Focus Forschung (ZFF),

Rustenschacherallee 2 - 4, A-1020 Wien

DAY 1- Tuesday 3 October

11.00 – 13.30 SOFT LANDING Orientation / Exploration / Testing Individual orientation/testing space (**for those that want to arrive in advance**)

13.30 - 14.00Arriving14.00 - 15.15CONVOCATION II BEGINS AT 14.00Indoors IConvocation Welcome + Introduction (30 MINUTES)Elena Peytchinska & Thomas Ballhausen I From New Ecology of the Book to
Operative Fiction. An Exercise in Spatial Writing (30 MINUTES)Gretel Acosta López/ Contemporary art to read. Literature in art context, (10
min Glimpse)

15.15 – 15.30 BREAK

15.30 – 17.0	0 Parallel Sessions
Indoors I	Kai Ziegner, How to Voice the Unspeakable (90 mins)
Garden I	Benjamin Jenner, WALKING BETWEEN WOR[L]DS WITH LINES (90 mins)
17.00 - 17.15	BRFAK

17.15 – 18.45

Offsite	Ruth Anderwald & Leonhard Grond, Am Schüttel-A Mis/Guided Tour through the Neighbourhood (90 mins)
	[Departure from ZFF]

18.45 – 19.30 Food + Drinks provided

19.30 – 21.00	Evening Gathering	
Indoors I	Beverley Carruthers, Guttin Quines, (10 min Glimpse)	
	Louise Adkins, Notes for a Performance – Revisioning a Smoky Meeting (10 min Glimpse)	
	Gavin Keeney & OOI-MTA+++ // Ideational Franciscanism (30 mins)	

DAY 2 – Wednesday 4 October

ntroduction to Day 2
ob Flint, Thanks For Getting Back To Me In Person, (20 mins)
Catharina Swoboda, Stray Languages: An Audio-Visual Exploration of Human-Cat Interactions, (10 min Glimpse)
nna Nygren, TRANS-LATE / MISS-SPELL-ING / AUTISTIC MAGICAL VOR(L)DING. (10 min Glimpse)
mma Cocker and Katrina Brown, Dorsal Practices, (10 min Glimpse)
Ca Ca Ca Ca Ca Ca Ca Ca Ca Ca Ca Ca Ca C

10.30 – 11.00 BREAK

11.00 – 12.30	Parallel Sessions
Indoors I	Adelheid Mers, Generating text with The Braid: A workshop (90 mins)
Garden I+ INDOORS II	Cordula Daus & Charlotta Ruth, We-speak (60 mins)

12.30 – 14.00 LUNCH (individuals to make own arrangements - e.g. picnic in garden or Prater!)

14.00 – 15.30	Parallel Sessions *
Indoors I	Linnea Langfjord Kristensen, The Fold (90 mins)
Indoors II / Garden I	Sophie Hope & Henry Mulhall, Cards on The Table (90 mins)

15.30 – 16.00 BREAK

16.00 – 17.00	Parallel Sessions *
Garden I +	Tatjana Macić, "Who Speaks? Who Sings?"- speculation Nr. 9 (45 mins)
Indoors II	Wiebke Leister, Echoes and Callings - A Hannya Manifesto (60 mins)
17.15 – 18.15	Parallel Sessions *

18.15 – 19.15 Food + Drinks provided

19.15 – 21.00	Evening Gathering
Indoors I	Miriana Faieta, Re-voicing the text: Echo as an improviser, (20 mins)
	Marie-Andrée Pellerin, Extreme Plosive (30 mins)
	Sara Gómez, Choreographic Utterance no. 1 - Notes for a Performative Lecture, (30 mins)

DAY 3 – Thursday 5 October

9.00 – 10.30	Parallel Sessions *
Indoors I	Delphine Chapuis Schmitz and Ines Marita Schaerer, <i>Sensing Making Senses</i> (90 mins)
Meet at ZFF	Lena Séraphin, Collective writing in public space (90 mins)
10.30 – 11.00	BREAK

11.00 – 11.45	Parallel Sessions *
Indoors I	Elke Mark, Expanding existing vocabulary and terminology for describing touch and felt dimensions of aesthetic experience (45 mins)
Garden I	Anouk Hoogendoorn & Mariana Renthel, Words as Matter: a scribble in thinking (45 mins)

12.00 – 12.45	Parallel Sessions *
Indoors I	Erika Tsimbrovsky, Living open diary (45 mins)
Garden I	Litó Walkey, indexical writings with This, Fantasies, Art, (60 mins)

12.45 – 14.00 LUNCH (individuals to make own arrangements - e.g. picnic in garden or Prater!)

14.00 – 15.30	Parallel Sessions *
Indoors I	Julia Calver, Vocal Recall: A Listening and Voicing workshop (90 mins)
Garden I	Sabina Holzer, LIQUID JOURNEYS 3 (90 mins)

15.30 – 16.00 BREAK

16.00 – 17.30	Parallel Sessions *
Indoors I	(D)RAFT, (ODD)KINSHIP AS CREATIVE-CRITICAL PRACTICE, (90 mins)
Indoors II	Cecilie Fang Jensen & Aleksandra Komsta, Material Reading (45 mins)

17.30 – 19.00 BREAK: Food + Drinks provided

19.00 – 21.00	Evening Gathering
Indoors I	Yeeun Namkoong + Martin Gius, Braiding Strings, (30 mins)
	Simon Roloff, Small fate data: Or how to make an artificial neural network mourn the disappeared, (20 mins)
	Rob Flint, Thanks For Getting Back To Me In Time, (30 mins)

CONVOCATION II, DAY 4 - Friday 6 October

09.00 10.00 Parallel Sessions *

Indoors I Ileana Gherghina & Bogdan Mihai Florea, *Second Language Actor* 60 mins)

10.00 - 10.30 BREAK

10.30 – 12.00	Parallel Sessions *
Garden I	adO/Aptive, if eye were anding (90 mins)
Indoors I	The Un I Common Ground (Regina Dürig, Marinos Koutsomichalis, Phoenix Savage), Something should be eventually found (30 mins)
	Barb Macek, Poetical Anamnesis (PA) – Talking with the Crow (30 mins)

12.00 - 12.15 BREAK

12.15 – 13.00	Gathering
Indoors I	Gabriele Gervickaite, Scratching Memory, (10 min Glimpse)
	Cristiana de Marchi, "The willful creation of error". An investigation into language accessibility and its circulation, (10 min Glimpse)
	Emílio Remelhe, OXIDOXIA, (10 min Glimpse)
	Wiebke Leister, Echoes and Callings - A Hannya Manifesto (performance) (10 mins)

13.00 – 14.00 Final Gathering With food + drink

Gathering of Reflections + Future Imaginings

CONVOCATION II ENDS AT 14.00

14.00 – 16.00 THEMATIC NODES (SELF-ORGANISED MEETINGS)

16.00 > Clear up (help welcomed!)

Set up time: There is some time on Tuesday 3 October (11.00 – 13.30) for those contributors needing to explore, test out or orient to the space in advance of the programme. Please let us know if you are planning on arriving at the venue in advance of 13.30. There will also be time between sessions for setting up. Please be reminded that this event does not have dedicated technical support – as previously mentioned there is standard technical equipment available (projector, sound etc.)

Pinkish: These are 'gathering' moments within the programme – providing moments for coming together at the same time, in the same space.

Green: These are 'parallel sessions' where there will be more than one 'sharing' happening at the same time. You will need to <u>sign up for these sessions.</u> There will be 'sign up' sheets available for this during the event itself, as some of the sessions have a limited number of participants.

Sessions marked with *: During these sessions, there is scope for additional sessions in the GARDEN and these sessions will be programmed live during the Convocation event itself. For example, we might need to rejig the programme based on weather conditions. Alternatively, there could be opportunity for <u>repeating</u> an outside *Practice Sharing* session (if there is interest in doing so). There could also be scope for proposing sessions during the event – e.g. A reading group.

Thematic Nodes: We have allowed time after *Convocation II* (14.00 16.00 on Friday 6 October) for optional, informal and self-organised meetings within the grounds of ZFF. This could be for existing groups or 'thematic nodes' to meet together, or for newly emergent collaborations and conversations to take place. See some of the existing 'thematic nodes' here - <u>https://www.researchcatalogue.net/view/835089/1656336</u>

Refreshments + catering: There will be some refreshments (drinks) provided during breaks, and food/drink provided in the evenings (as marked on the programme). Lunch is not provided, but (weather permitting) we encourage you to bring things along for picnicking either in the garden or the nearby Prater. We will also provide a list of local café/restaurants shortly.

Suitable clothing: Some of the sessions will take place outside, either offsite or in the garden. Please bring suitable clothing, allowing for the possibilities of sunny weather, cooler days or even some rain. Check out the weather forecast closer to the event!